Міські СЕС проводять ретельну перевірку тепличних овочів
Сезон весняних овочів розпочато, а з ним - закипіла робота у районних санстанціях. Наразі ретельно моніторять прилавки магазинів, маркетів та ринків.
Овочі перевіряють на вміст нітратів - решток міндобрив, які потрапляють до тепличних продуктів через підживлення ґрунту. Лікарі радять купувати овочі та фрукти виключно в перевірених місцях. І не боятися вимагати сертифікат якості продукції - в документах має бути детальна інформація про вміст нітратів.
“У кожного підприємця повинні бути усі супроводжувальні документи на даний вид продукції. В даному випадку повинні бути висновки ДСЕ-експертизи на даний продукт і довідки про вміст нітратів”, - каже санітарно-гігієнічний відділ СЕС Шевченківського району м. Києва Сергій Чумак.
Перевірки триватимуть й надалі. Як повідомляють у санстанції - найменші відхилення від норми попереджуються, а недобросовісних продавців усувають з ринку.