Німецькі виробники знищують вирощені власноруч огірки та помідори

4 червня 2011, 17:02
Читать новость на русском

Тотальне знищення. Німецькі виробники вимушені знищувати вирощені власноруч огірки та помідори. Попри те, що зібраний урожай абсолютно безпечний, попит на нього - нульовий.

Люди з пересторогою ставляться до овочів, які, як стверджувалося раніше, переносять смертоносну кишкову паличку.

“Ми щодня збираємо урожай і водночас розуміємо, що вже ввечері зібране напередодні доведеться викинути. Це замкнуте коло. Мій роботодавець щодня сплачує нам зарплатню, а сам нічого не заробляє. Йому дістаються лише збитки”, - каже агроном Енджі Шрамм.

“Ситуація критична. На сьогодні ми знищили понад 2 мільйони огірків та помідорів. Ми не просто втрачаємо прибутки, постають додаткові видатки, пов’язані зі знищенням всього вирощеного. Не знаю, чи довго ми протягнемо”, - додав власник мережі теплиць Карл Воґ.

Продовольчим фірмам доводиться відправляти на смітник до 60-ти тисяч огірків щодня. І це при тому, що вирощують їх у спеціальних теплицях, доступ до яких має обмежене коло осіб. Навіть їдальні в школах та держустановах викреслюють овочеві салати з меню. Нагадаємо, від спалаху шлункової інфекції в Німеччині загинуло 18 людей.