Правило ресторану - використовувати лише свіжі і природні інгредієнти
30-метровий банкетний стіл із сталі та святковий інтер’єр. Такий вигляд має ресторан Les Cols, що в іспанській Каталонії.
Важко повірити, що колись тут був хлів. Власниця ресторану Фіна Пуджідевал прожила тут усе своє життя, а її пращури мешкали у цьому місці ще з XIII століття. Жінка завжди прагне створювати щось нове, при цьому не руйнуючи старого.
”Ресторан добре поєднується із старим будинком. Вони цілком різні, але гарно пасують один одному”, каже власниця ресторану Les Cols Фіна Пуджідевал.
Головне правило ресторану - використовувати лише свіжі і природні інгредієнти. Чимало продуктів власники закладу вирощують самі. А найважливішим овочем на кухні вони вважають капусту.
”Мої предки вирощували капусту. Саме через це сім’я отримала своє прізвище - Лес Колс, що означає капуста”, каже власниця ресторану Les Cols Фіна Пуджідевал.
Сьогодні до ресторану приїжджають відвідувачі зі всієї Європи. Обід з 12 страв розпочинається з аперитиву у саду.
Більшість фруктів вирощують у регіоні Ла Гарочча. Цвіт акації наприклад можна використовувати не лише для прикрашання страв, але для їх приготування.
У ресторані Фіни Пуджідевал працює 10 шеф-кухарів. Кілька років тому заклад отримав зірку Мішелін. Власниця повністю довіряє своєму головному шеф-кухарю.
”Сьогодні ми готуватимемо паштет з гусячої печінки у коричневому цукровому сиропі. як додаток до страви у нас буде цвіт акації, який готують у муці та маслі. Це простий рецепт лише з трьох інгредієнтів”, каже шеф-кухар ресторану Les Cols Пере Планагума.
Кухар акуратно змочує цвіт акації у маслі і тоді добре просмажує у гарячому жирі.
”Зараз цей цвіт має особливий смак та дуже приємний аромат. З цукром він створює цікаве поєднання”, каже шеф-кухар ресторану Les Cols Пере Планагума.
Паштет з гусячої печінки кухар швидко просмажує з обох боків. Потім недовго випікає його... Додає сироп, сіль, перець - і страва готова. Замість цвіту акації кухар також рекомендує використовувати інжир або полуниці.