Quinta Palmeira - хороша атмосфера та кухня

17 липня 2010, 15:15

Риба-меч, фарширована овочами - ось улюблена страва відвідувачів ресторану Quinta Palmeira, що на португальському острові Мадейра.

Щодня тут пропонують 56 різноманітних наїдків. Більшість інгредієнтів для них вирощують на острові.
Пальми, квітучий сад і старе помістя - все це створює чудову атмосфери, яка панує лише на Мадейрі.

”Тут у нас поєднано все найкраще з двох світів, тобто хороша атмосфера та кухня”, каже власник ресторану Quinta Palmeir Клаудіу де Соуза.

Квінта Палмейра - сучасний заклад, тут завжди зручно перекусити. Зараз шеф-кухар покаже, як приготувати особливу страву закладу.

Меч-рибу подають зі смаженими бананами та соусом з пасифлjри. Його готують з вина, свіжого апельсинового соку, бананів, соусу табаско, майонезу та соку пасифлори.

Спершу з риби кухар знімає шкірку. Тоді розрізає її на шматочки завдовжки вісім сантиметрів. Приправляє прянощами, сіллю, перцем, обкачує у муці та змочує у збитому яйці.
Олія не повинна бути надто гарячою. Рибу кухар смажить від двох до трьох хвилин, поки вона не матиме золотавий колір.

”Ми намагаємося використовувати продукти з Мадейри. Це надає стравам характерного для острову смаку. Звичайно наші страви ми вигадуємо самі”, каже шеф-кухар ресторану Quinta Palmeira Мігель Гоїш.

Тепер кухар готує банани. Він змочує їх у збитому яйці і викачує у сухарях. Щоб вони просмажились - вистачить кількох хвилин.
Рибу подають з рисом, соусом з пасифлори та свіжими овочами. Потім додають смажені банани. Соус має бути холодним, аби добре відчувались усі екзотичні смаки.

Столики у ресторані Quinta Palmeira треба замовляти заздалегідь. Заклад став своєрідним магнітом для шанувальників хорошої їжі. Є серед них і чимало знаменитостей. А ще в ресторані зазначають – 70% людей, які сюди приходять, стали постійними клієнтами Quinta Palmeira.