Ресторан Бургеля – це концертний зал, з своєрідною кулінарною музикою

24 жовтня 2010, 10:21

Ця кухня належить до 5 найкращих у Німеччині. Найбільше уваги тут приділяють французьким стравам.

Це ресторан одного з найкращих шеф-кухарів світу Жан-Клода Бургеля.

”Коли у вас три зірки, то без сумніву ви належите до найкращих. Три зірки означає, що на вас тепер чекає багато такого, чого не було раніше. Вас всюди запрошують. У Франції ви зустрічаєтеся з найкращими кухарями”, - каже шеф-кухар Жан-Клод Бургель.

Жан-Клод Бургель неначе хірт, який завжди перебуває у пошуках нових ароматів та незвичайних смаків.

”Німеччина відома своєю дичиною. У Франції дичина - наприклад оленина чи зайці не такі смачні як у Німеччині. Я не знаю чому це так. Зате у Франції краща яловичина”, - каже шеф-кухар Жан-Клод Бургель.

Особливу увагу під час приготування їжі кухар приділяє прянощам. Перед тим як додати до страви, кожну з них він ретельно відбирає.

Прянощі повинні містити певну кількість ефірної олії - так як написано у вказівках для німецьких аптекарів.

Ресторан Жан-Клода Бургеля у німецькому Дюссельдорфі це своєрідний храм хорошої їжі. Гурмани зі всієї Європи приїжджають сюди, аби скоштувати його страви. Зараз Бургель влаштує кулінарний експеримент - готуватиме рибу з присмаком сходу.

”Беремо сичуаньський перець, насіння кропу, гвоздику, кардамон, мускат, лаврові листки, зоряний аніс, кмин, часник та підігріваємо це все на маленькому вогні. Тоді додаємо оливкову олію і ставимо настоятися впродовж 20 хвилин”, - каже шеф-кухар Жан-Клод Бургель.

Тепер кухар додає трохи овочів, а також манго, банани, часник та каррі. Жан-Клод уже підсмажив філе риби-соняшника у підсоленому маслі. Врешті він зливає приправлену прянощами олію. Тоді кухар додає овочі.

Кулінарну сміливість Жан-Клода Бургеля у Франції визнали і надали йому титул лицаря почесного легіону.

”Якщо б я міг прожити життя ще раз, не знаю чи б знову став кухарем. Мабуть я б спробував щось інше. Можливо подався б у музику - став би диригентом”, - каже шеф-кухар Жан-Клод Бургель.

Та навіть у цьому житті ресторан для Жан-Клода Бургеля є своєрідним концертним залом. Щоправда в ньому лунає не звичайна, а кулінарна музика.