Ресторан Carmanе - рай на землі

5 червня 2010, 17:15

Острів Ілья ду фару розташований у південній португальській провінції Алгарве.

До нього можна дістатися лише вузеньким мостом. Тут, неподалік міста Фару ви знайдете чудовий п’ятикілометровий пляж..., а також ресторан Carmanе.

Анжела Мартінс (менеджер ресторану Carmanе (Португалія)): “Мені здається, це такий собі рай на землі, але на щастя, небагато людей знають про його існування”.

Кармане працює вже близько 15-ти років. Нині це один з найвідоміших ресторанів Португалії. Хорошу славу заклад завоював своїми простими, але смачними місцевими стравами. Тож у чому секрет шеф-кухаря?

Карлос Мартінс (керує сімейним бізнесом (Португалія)): “На мою думку потрібно використовувати природні інгредієнти землі та моря. Нічого складного. Трохи оливкової олії, води, солі, коріандру, цибулі помідорів. якомога більше якісних продуктів з Португалії”.

Однією з фірмових страв ресторану є катаплана. Її готують з мідій та морського чорта - без сумніву смакує по-домашньому. Готувати страву нескладно - цибулю, перець та помідори потрібно перекласти мідіями та рибою.

Грака Мартінс (шеф-кухар ресторану Carmanе (Португалія)): “Ми готуємо катаплану у спеціальній посудині. На дно завжди потрібно класти дві мідії. Так нічого не підгорить”.

Зверху кухар кладе кілька креветок, сіль, коріандр та томатну пасту. Тоді ставить посудину на газову плиту. Страва готується 15 хвилин.

Серед відвідувачів Carmanе чимало відомих людей. Свого часу тут обідав король Іспанії Хуан-Карлос.

Карлос Мартінс (керує сімейним бізнесом (Португалія)): “Це був чудовий вечір. Пересічні відвідувачі могли побачити у моєму домі короля. Усі нервували. Але Хуан-Карлос оглянув довкола і сказав - все нормально, я пообідаю тут. Я такий же, як і інші люди в цьому ресторані... Це було фантастично. Я ніколи не забуду цього моменту”.

Але, якщо вам не пощастить побачити на Ільї ду фару короля, не розчаровуйтеся. Адже тут завжди можна помилуватися чудовими краєвидами.