Ресторан Casa del Vino - найкраща риба та 400 видів вина

18 жовтня 2010, 09:03

Іспанський острів Тенеріфе завжди міг похвалитися неймовірними пейзажами. Тут, над морем, розташувався один з найкращих ресторанів острова - Casa del Vino, тобто будинок вина.

"Наша їжа має дуже багаті присмаки. У стравах відчувається вплив Південної Америки, Іспанії та Португалії. Для приготування наїдків ми використовуємо різноманітні інгредієнти. Наприклад, картоплю чи перець для Канарських соусів мохос, а також прянощі та тропічні фрукти", - розповідає шеф-кухар ресторану Casa del Vino (Тенеріфе) Ін'які Гонсалес Атека.

Зараз Ін'які Гонсалес Атека готує закуску - нарізає каракатицю та натирає на неї горіхи. Морський делікатес подають з мусом зі спаржі. Ін'які є баском. Однак, він добре знається і на кухні Канарських островів.

"Тут ви можете знайти будь-які продукти і всі вони будуть дуже якісними. Овочі, фрукти і навіть м’ясо є просто чудовими. Але найкращою є риба. Тут багато таких видів риби, яких ви вже не зустрінете в інших місцях. Наприклад, риба лаврак - дуже смачна, але на неї рідко вдається натрапити", - каже Ін'які.

Філе риби лаврак Ін'які використає для приготування головної страви. Він подає її з місцевим видом картоплі, а також грибами лисичками та місцевими помідорами. Ін'які не просто наслідує тутешній стиль приготування їжі. Він вдосконалює рецепти та робить їх особливими.

"Я використовую традиційне приготування їжі, як основу для своїх експериментів. У цьому розумінні я пристосовує кухню Канарських островів до сьогодення, роблю її сучаснішою", - зазначає шеф-кухар.

Острів Тенеріфе відомий своїм винами. Тут виробляють понад 400 видів цього напою. Чималим вибором може похвалитися і Casa del Vino. Більшість вин, які виробляють на Тенеріфе, так ніколи і не покидають острова. Адже вони надто дорогі для іноземних ринків. Тим часом лаврак готовий. На завершення Ін'які додає до риби гарнір. Страва дуже легка і чудово пасує до теплого клімату Канарських островів.