Ресторан "Калемегданська Тераса" – м’ясні делікатеси та дух старовини

23 жовтня 2010, 13:49

Чевапчічі та інші м’ясні делікатеси вважають фірмовою стравою на Балканах. Цей традиційний наїдок став гордістю ресторану "Калемегданська Тераса" у сербській столиці Белграді.

Меню закладу відображає розмаїття культурних впливів на Сербію. "Калемегданська Тераса" розташована у белградській фортеці. Тутешній дух старовини допомагає молодим кухарям готувати традиційні страви.

"Сьогодні я готуватиму відбивні із свинини з інгредієнтами типовими для нашого регіону", - каже шеф-кухар ресторану "Калемегданська Тераса" Любіса Стояковіч.

Щоб приготувати відбивні кухарю потрібні червоний перець, часник, цибуля, петрушка, помідори, паприку, і звичайно ж свинина. Починає з нарізки овочів. Потім - петрушки.

"Цей рецепт мені передала ще бабуся. Це типова страва для південної Сербії. Вона має декілька різновидів", - каже шеф-кухар ресторану Любіса Стояковіч.

Кухар приправляє відбивні сіллю та перцем. Цибулю і паприку готує на олії і одночасно смажить м’ясо. Останніми до сковорідки потрапляють помідори та червоний перець.

Традиційна сербська кухня - дуже калорійна. Тим, хто сидить на дієтах та дбає про здоров’я, вона навряд чи підійде.

"Ми намагаємося дотримуватись сучасних стандартів і робимо акцент на здоровій їжі, використовуємо менше олії. Це певні поступки, які ми робимо в цій сфері", - каже Любіса Стояковіч.

Порції у "Калемегданській Терасі" дуже щедрі. Це норма для Балкан. Гостям у ресторані пропонують на вибір близько 80 страв. Тим, хто хоче відвідати Калемегданську Терасу, потрібно заздалегідь замовити столик.

Ресторан може похвалитися низкою кулінарних нагород. Зокрема белградським знаком якості, який дають найкращому ресторану міста.