Ресторан Mallihouhana - карибські страви з особливостями французької кухні
На карибському острові Ангілья є один заклад, який чітко вирізняється із загалу. Це ресторан Mallihouhana.
Тут до кожного відвідувача ставляться як до знаменитості. Вишукані наїдки у закладі створює шеф-кухар Ален Лоран. Він приїхав з Франції.
“Доброго дня. Мене звати Ален. Я працюю шеф-кухарем у Mallihouhana вже понад 20 років. Сьогодні я покажу як готувати страву із лангуста”, - розповідає шеф-кухар ресторану Mallihouhana (Ангілья) Ален Лоран.
Коли у тіні плюс 30, про важку їжу і думати не хочеться. Тому Лоран готує легкі страви, у яких є багато риби та свіжих овочів. Карибській їжі він надає особливостей французької кухні.
Спершу кухар наливає на сковорідку олію. Тоді викладає філе лангуста з часником, картоплю, артишоки та трохи паприки. Через певний час страва готова. Її подають із соусом з омарів.
“Дуже часто відвідувачі запитують нас чи це омар. Але це не омар. Це лангуст. Це один з найбільших, які до нас потрапляли. Він трохи тонший, аніж омар. Як на мене, то лангуст кращий за омара, він делікатніший і не такий жорсткий”, - каже шеф-кухар.
У Mallihouhana шеф-кухар та сомельє разом вибирають для кожної страви найкраще вино. Як і тисячі пляшок цього напою, більшість продуктів на острів Ангілья доводиться завозити.
“Ми живемо на маленькому острові. Тут сільське господарство не дуже розвинене. Тому нам доводиться завозити м’ясо з Америки, а птицю - з Франції. Морські продукти, звичайно ж, місцеві”, - зазначив Ален Лоран.
Кухар зізнається - за батьківщиною він зовсім не сумує. Саме на Ангільї він хоче і надалі, наче справжній маг, створювати нові страви, на які його надихають продукти Карибського моря.