Ресторан Mas Provenсal - квіткове розмаїття, яке постійно змінюється
Голодні відвідувачі Mas Provenсal швидко забувають про їжу, коли заходять до цього ресторану. Адже їх відразу зачаровує інтер’єр закладу. Ресторан Хайнса Мачука - це квіткове розмаїття, яке постійно змінюється.
″Тут просто потрібна фантазія. Сьогодні це виглядає так, через 2тижні все повністю зміниться. Я ніколи не задоволений. Я завжди шукаю щось нове″, - каже власник ресторану Mas Provenсal (Франція) Хайнс Мачук.
Знаменитості зі всього світу приїжджають сюди не через складні кулінарні шедеври, а щоб скуштувати простих традиційних страв.
″На смак моди немає. Це класика. У вас є певні смаки, які не змінюються впродовж життя. Для мене найкращим кухарем була моя мати. Це більшою чи меншою міро стосується нас усіх″, - вважає Хайнс.
Більшість постійних відвідувачів приходять до ресторану через одну страву - багате рісотто, яке подають з різними видами м’яса. Це відоме мас-провансаль меню.
″Воно незмінне близько 16 чи 17 років. Я ніколи його не змінював, тому що люди приходять сюди через рісотто. Їм подобається м’ясо молодного поросяти, телятина та баранина. Якщо б я забрав рісотто з меню, то тут була б революція″, - переконаний власник ресторану.
Отже, у чому ж секрет цієї легендарної страви? Коли рис приготовано аль-денте, його виливають у головку сиру пармезан, з якої вийняли середину.
″Рісотто у пармезані відрізняється від рісотто із сковорідки″, - розповідає шеф-кухар ресторану Мішель Бернар.
Делікатес подають, вийнявши його із сиру. На головну страву кухар приготував баранину мариновану у французькій гірчиці, телятину - тушкована з овочами та смажену свинину. Три різних види м’яса приготовані у традиційному стилі.
На десерт у нас шоколадний мус та морозиво з полуницями. А тепер маестро сам подає несподіванку вечора - фініки фаршировані горіхами, заховані у цвіті орхідеї. Неперевершене поєднання квітів та високої кухні.