Ресторан Natusch – найоригінальніший рибний ресторан
Німецьке місто Бремерхафен - це одним з європейських центрів рибного промислу. Тут заховався чи не найоригінальніший рибний ресторан.
Власник закладу Лютц Натош збирає дивні речі з кораблів, які колись давно затонули. За деякими артефактами чоловік їздив аж на Тихоокеанське узбережжя. Незвичні предмети допомагають Лютцу створювати відповідну атмосферу для його ресторану.
Лютц Натош (власник ресторану Natusch, Німеччина): ″Це старий рибальський човен. Йому було 80 років, коли на ньому сталася пожежа. Ми відрізали корму, яка згоріла, а решту човна прилаштували до будинку.″
Рибу для свого ресторану Лютц купує особисто.
Лютц Натош (власник ресторану Natusch, Німеччина): ″Це морський чорт. Він мені потрібен. Подивимося, чи я зможу купити його за розумну ціну.″
На рибному аукціоні серед безлічі торговців лише один власник ресторану. Коли рибу привезено до закладу, за неї береться шеф-кухар Ріхард Апель. Він знімає з морського чорта шкіру та розрізає його. Цей шматок коштує 50 євро. Рибу ділять на шість порцій.
Ріхард Апель працює у ресторані ″Натош″ вже понад 30 років. Рибні страви принесли кухарю чимало нагород. Дня нас маестро приготує морського чорта з пюре із селери та пекінською капустою під соусом з мерло.
Рибу кухар приправляє сіллю та перцем, викачує у муці і смажить в маслі. Тоді Лютц обсмажує з обох боків наполовину зварену картоплю.
Страву подає з соусом із мерло. Для його приготування кухар смажить цибулю у маслі, додає цукор та трохи червоного вина. Приготування страви триває всього півгодини. Що свіжіша риба, то смачнішим буде делікатес.
Ріхард Апель (шеф-кухар ресторану Natusch, Німеччина): ″Найважливішим є процес приготування. Рибу не потрібно смажити надто довго. Достатнього 2,5 хвилин. Щонайбільше 3 хвилини.″
Відвідувачі схоже готові долати чималі відстані, аби скуштувати свіжої риби.
Відвідувачка ресторану Natusch (Німеччина): ″Нам тут дуже подобається. Закуска правді була чудовою.″
Майже 40 працівників дбають про комфорт відвідувачів ресторану ″Натош″. Меню закладу змінюється щодня, залежно від того, яку рибу вдалося купити. Неповторне поєднання місцевої риби з іноді екзотичними інгредієнтами - ось запорука успіху ресторану Лютца Натоша.