Ресторан Noma - чудова атмосфера і доброзичливе ставлення
Краби та восьминіг із прянощами. Рене Реджепі є неперевершеним майстром всіляких делікатесів.
Його творіння не лише смачні, вони також милують око. Кухарю подобається робити щось унікальне, наприклад створювати на кожній тарілці картини природи.
“Страва має виглядати, неначе поле картоплі, яке щойно обробили. Ми посипаємо страву крихтами, які схожі на землю. Коли офіціант каже відвідувачам, що це поле картоплі, гості, мабуть думають, наскільки все наївно. Їм це подобається. Це також дуже весело. Наша страва має розвеселяти людей”, - каже шеф-кухар ресторану Noma (Копенгаген) Рене Реджепі.
Ресторан Noma розташований у районі Копенгагена Крістіансхафен. У давнину кораблі з Норвегії та Ісландії розвантажували тут свої товари. Раніше у ресторані був склад солі.
“Ви маєте відчувати, що перебуваєте на півночі. А що ж таке північ? Для нас це дерево, це дух сільського життя, у найкращих своїх проявах, де все виготовлено з натуральних матеріалів, і жодного пластику”, - зазначила Рене.
Місцеві свіжі прянощі займають важливе місце у приготуванні страв в Noma. Рене Реджепі готує тартар з яловичини з трилисником. Однак спершу він береться за грінки. Решту інгредієнтів подають без особливих хитрощів - хрін, цибулю та ягоди ялівцю. Аби приготувати тартар Рене використовує гострий ніж. На м’ясо кухар викладає цибулю, хрін та ягоди ялівцю, а також трилисник, який довершує страву. Тоді тартар їдять руками.
“Скільки тисяч років існує людина? А скільки ми користуємося ножем та вилкою? Це закладено у нашому ДНК їсти за допомогою пальців, але нині це викликає роздратування у людей. Цю страву вони мають їсти руками, це сире м’ясо”, - каже шеф-кухар.
Рене Реджепі здатен переконати своїх відвідувачів, що їсти руками це дуже природно. Його доброзичливе ставлення задаровує гостей і прекрасно доповнює чудову атмосферу ресторану Noma.