Ресторан Pааkonttori - фінські страви з італійськими нотками

31 липня 2010, 13:22

У гельсінському готелі "Радісон Плаза" є чудовий ресторан Pааkonttori. Робота на кухні завжди кипить, адже тут готують страви для гостей готелю.

У фінських стравах шеф-кухаря Петрі Рауха завжди присутні італійські нотки. Він любить використовувати сезонні продукти. Сьогодні це буде спаржа.

"Ми готуємо трохи інші страви. Наприклад брускету - ми її смажимо на грилі. А ще готуємо суп зі спаржі, який називаємо “парса капучіно”, тому що він схожий на звичайне капучіно. Це дуже весело і надзвичайно смачно", - розповідає шеф-кухар ресторану Pааkonttori (Гельсінкі) Петрі Рауха.

Будинок, у якому розташований ресторан, збудували у 1917 році, коли Фінляндія проголосила незалежність. З того часу у будівлі був і торговий центр, і бальний зал, і офісні приміщення. Близько 10 років тому будинок перетворили у розкішний готель. Традиційний інтер’єр закладу доповнюють сучасні елементи декору. Менеджер ресторану Анна Лііса Аарті каже, що почувається у цій історичній будівлі, ніби вдома.

"У нас тут багато різноманітних мистецьких речей. Ми маємо ось цю справді чудову люстру. Будинок також може похвалитися іонічними колонами. Тож це така собі суміш різноманітних стилів", - зазначає менеджер ресторану Pааkonttori Анна-Лііса Аарті.

Для нас Петрі Рауха готує оленину з ньокі. Спершу кухар змішує яйце з рисовою та пшеничною мукою. Додає натерту шкірку лимона, картоплю, оливкову олію, сіль і перець. Замішує з цього тісто, розкачує його та ріже на маленькі шматочки. Аби надати подрібненому тісту характерної для ньокі форми, Петрі використовує виделку. Тоді кидає їх в окріп.

"Тепер переходимо до фінської частини, тобто оленини", - каже шеф-кухар.

М’ясо кухар приправляє сіллю та перцем, розрізає та смажить на оливковій олії. Тоді пече його у плиті при температурі 150 градусів. Одночасно Петрі нарізає порей та гриби, готує їх на маленькому вогні і перемішує з ньокі. Врешті кухар варить у соку з м’яса тмин та розмарин. Потім додає малину і чорниці. Після години приготування проціджує суміш і вуаля - бездоганний соус готовий. Все що лишається - це викласти на тарілку ньокі з грибами. Додати шматочки м’яса і полити все це соусом.