Ресторан Pezsgohaz - гарний відпочинок у чудовій атмосфері
Знайомтеся! Печ - місто з минулого. Воно розташоване неподалік кордону із Сербією.
В цьому угорському місті безліч барокових будинків - вони збереглися з часів, коли Печ був частиною Австро-Угорщини. Приміром, ось цей винний магазин Паноніа або Пежґогаз. Винний погріб цієї будівлі звели ще у 1300-х роках. У 1859-му сім’я Літтке розширила погріб і збудувала винарню. Навіть імператор Франц-Йосиф бував тут. Після Другої світової війни нові власники будинку заснували винний магазин Паноніа. Тут також можна і пообідати.
Шеф-кухар Золтан Телекі вже не один рік готує для угорської еліти. Серед його клієнтів - Президент Угорщини та посли багатьох країн.
"Для мене велика честь тут працювати. Це просто чудово. Щодня на мене чекають нові виклики, які потрібно долати", - каже шеф-кухар (Угорщина) Золтан Телекі.
Сьогодні кухар готує суп із зеленого горошку та смажить гусячу печінку. Для супу Золтан нарізає цибулю, висипає її у посудину з розтопленим маслом. Потім додає горошок та бульйон з яловичини. Тепер час на часник і перець. Подрібнює це все блендером та додає вершки. Тоді Золтан виливає трохи угорського шампанського і ще раз збиває суміш. Минуло менше 15-ти хвилин - і суп готовий.
Для основної страви потрібно 800 грамів свіжої гусячої печінки. Спершу кухар просмажує її на сковорідці та додає кілька зубчиків часнику і, звичайно, трохи угорського шампанського. Кухар також смажить тонкі смужки шинки і додає їх до печінки. Крім того, Золтан приготував товчену картоплю. Коли все готово, кухар викладає на картоплю смужки шинки та печінку і довершує страву часником та розмарином.
Як і все місто, ресторан завжди завчасно готується до напливу відвідувачів, адже Печ - це культурна столиця Європи.
"Цей ресторан підтримує давні традиції, поєднуючи угорську кухню з впливом італійських та французьких страв. З цього всього формується власна кулінарна культура", - зазначив помічник менеджера Сабольч Гусар.
Паноніа - це саме те місце, де можна гарно відпочити у чудовій атмосфері.