Ресторан Pfefferschiff - найкращий кулінарний заклад Австрії
За міськими воротами Зальцбурга розташувалося середньовічне помістя Халванг. Близько 20 років тому Клаус Фляйшгакер перетворив колишній старий будинок священика на ресторан. Саме тут він зміг втілити у життя свою мрію готувати.
Роки старань не минули даремно. Ресторанний путівник “ВІП-Гурман” назвав Pfefferschiff найкращим кулінарним закладом Австрії. Автори цього путівника свої висновки роблять не лише на основі оцінки фахівців, але й враховують думку відвідувачів.
Клаус Фляйшгакер (шеф-кухар ресторану Pfefferschiff (Австрія)): “Це є підтвердженням усіх наших старань. Наша філософія виправдала себе на 100%. У нашому ресторані дозволено сміятися. Тут має бути затишна і невимушена атмосфера. Я хочу, аби у всьому була гармонія, тоді відвідувачі почуватимуть себе добре”.
Така філософія стосується не лише кухні. Допомагає досягати успіху та надихає Клауса його дружина - Петра. Саме вона забезпечує в ресторані хорошу атмосферу.
Петра Фляйшгакер (дружина шеф-кухаря (Австрія)): “Для мене дуже важлива гостинність. Хочу, аби відвідувачі завжди відчували, що я можу їм допомоги. Водночас, я намагаюся не бути нав’язливою”.
Влітку найкращим місцем для обіду є чудовий сад. На випадок дощу столики розставили і у кімнатах. Замовлення у ресторані Pfefferschiff приймають за декілька тижнів наперед.
Клаус Фляйшгакер (шеф-кухар ресторану Pfefferschiff (Австрія)): “Приготування їжі - це неначе розвага, воно має приносити людям щастя. Я люблю експериментувати. Наприклад нещодавно усі захоплювалися моїм морозивом з кропивою, або спаржею та сомом у карамелі”.
Для приготування оленини кухар збирає власні прянощі. Спершу він смажить м’ясо у маслі. Тоді готує щедрий додаток до страви.
Клаус Фляйшгакер (шеф-кухар ресторану Pfefferschiff (Австрія)): “Дуже важливо отримати правильну зорову комбінацію. Страва має милувати око. На тарілці повинні бути 3 головні кольори”.
Тепер кухар викладає на тарілку пюре з петрушки, варені вишні та білий соус з перцем. Після 15 хвилин приготування при температурі 100 градусів м’ясо стає рум’яним, і його можна витягати з печі. Страва дійсно милує око і є дуже апетитною. Більшість відвідувачів знову і знову повертаються до ресторану Pfefferschiff, аби побачити, що ж наступного разу маг Клаус дістане з каструлі.