Ресторан Prinz Frederik - готування їжі - це неначе пристрасть

13 вересня 2010, 12:57

Цей будиночок у німецькому місті Гамбург став місцем, де в своєму мистецтві вправляється шеф-кухар Йохен Кемпф.

Це, мабуть, найменший ресторан Гамбурга. Тут усім заправляє кухар, який здобув чимало нагород. Невеличкий зал розрахований на вісім столиків. Кемпф каже, що готування їжі - це неначе пристрасть.

"У нашій справі важливо бути креативним. Світ кулінарії дуже великий, і він постійно збільшується. Ми неначе у раю. Тут ми можемо бавитися. Ми сідаємо на дві-три години за стіл та обговорюємо, що сьогодні готуватимемо", - каже шеф-кухар ресторану Prinz Frederik Йохен Кемпф.

Йохен Кемпф вже отримав зірку Мішелін за свої страви для ресторану Prinz Frederik. Аби дотримуватися високих зразків, кухар пропонує стандартні меню.

"Ми вибрали для вас спеціальне меню - канелоні з фуа-гри, грудинка качки, а також риба, запечена у солоній шкірці з піною із тмину, червоним перцем та артишоками. На десерт буде щось з ананасів, кави та лайму", - каже шеф-кухар ресторану Prinz Frederik Йохен Кемпф.

З рибою у Гамбурзі проблем немає. Її можна ловити у гавані міста.

"Ми маємо свіжу рибу. Про те, що вона свіжа, свідчать її чисті очі. Спершу очищаємо рибу від луски. Тоді відрізаємо спинні плавці. Для приготування соленої шкірки перемішуємо сіль, муку, крохмаль та яйця", - каже шеф-кухар ресторану Prinz Frederik Йохен Кемпф.

Після десяти хвилин перемішування кухар викладає тісто на спеціальний піднос. Тоді кладе на нього рибу.

"Тепер ставимо її у піч на 35-40 хвилин. Температура має бути близько 220 градусів", - каже шеф-кухар ресторану Prinz Frederik Йохен Кемпф.

Поки риба готується у власному соку, кухар готує решту обіду.

"Ми подаватимемо рибу з картоплею. Вирізаємо з картоплин середину та смажимо їх у горіховому маслі. Також печемо маленькі артишоки", - каже шеф-кухар ресторану Prinz Frederik Йохен Кемпф.

Якщо ви хочете пообідати у Prinz Frederik, то краще заздалегідь замовте столик. Оскільки всього тридцять місць у закладі користуються неабиякою популярністю.