Ресторан Vila Monte - найкраще вино та страви арабської кухні

25 жовтня 2010, 09:49

Південне узбережжя Португалії славиться своєю красою. Чудернацькі скелі, недоступні печери, маленькі затоки, які так і манять до води - саме цим провінція Алгарве відома у світі.

Далі на схід простягаються безмежні піщані пляжі. Саме тут на пагорбі розташувався престижний готель Vila Monte з доглянутими садами, безліччю води та марокканською атмосферою.

Ресторан готелю Vila Monte - Оранжері - один з найкращих в Алгарве. У стравах, які готує шеф-кухар Рікарду Феррейра, відчувається вплив арабської кухні. Для своїх рецептів він часто використовує сухофрукти.

”Для наших страв ми використовуємо багато місцевих інгредієнтів та продуктів. Вони є основою нашої кухні, наприклад риба, яку ловлять тут. Саме це найбільше і подобається нашим гостям”, - сказав шеф-кухар ресторану Vila Monte Рікарду Феррейра.

У ресторані смачно поїсти можуть не лише мешканці готелю. Тут визначено перелік страв, який змінюється щообіду та щовечері. Однак, відвідувачі можуть замовити щось і з меню. До прикладу свіжі креветки, які у ресторані подають з цесаркою у беконі та шпинатом. Або ніжну баранину від місцевих фермерів. Ще поширена страва - іберійська свинина із салатом.

Найкраще все це смакує з алгарвійським червоним вином. Хоча у регіоні є небагато виноробів, всі вони виробляють напій тільки найвищої якості.

”Я люблю пропонувати нашим відвідувачам алгарвійські вина. Вони ще відносно молоді, але дуже смачні та добре пасують до нашого меню. Поєднання місцевих вин та страв, які ми готуємо, дає чудовий результат”, - сказав офіціант ресторану Vila Monte Паулу Сантос.

Зараз кухар покаже, як готувати типову страву ресторану.

”Сьогодні я готуватиму рибу соняшник із сушеними фруктами та фаршированою картоплею”, - сказав шеф-кухар ресторану Vila Monte Рікарду Феррейра.

Нарізану цибулю, боби, оливки, кабачок та гриби і злегка просмажує їх в оливковій олії. Потім додає томатну пасту, бажано домашнього виробництва.

Середину картоплі Рікарду вирізає і фарширує її сумішшю із овочів. Рибу марину в оливковій олії із сушеним інжиром, персиками та сливами впродовж двох годин. Тоді готує страву у печі при температурі 140 градусів. І вуаля - готово. Вишукано та легко.