Тертий пиріг з яблуками чудово підходить для сімейного чаювання, а його ніжне тісто та соковита начинка не залишать байдужим навіть вередуна. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок yulii senych.
Цікаво Ніжна випічка за 20 хвилин – це реально: яскравий торт до свят, який всі намагаються скопіювати
Тертий пиріг з яблуками
- Час: 1 година
- Порцій: 6 – 8
Інгредієнти:
для тіста:
– 150 грамів охолодженого вершкового масла;
– 1 яйце;
– 250 грамів борошна;
– дрібка солі;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 50 грамів цукру (можна регулювати до смаку);
– 1 столова ложка льодяної води (за потреби);
для начинки:
– 3 – 4 яблука;
– кориця – до смаку;
– сік лимона – до смаку;
– цукор – за бажанням (залежно від солодкості яблук).
Як приготувати тертий пиріг: перегляньте відео
Приготування:
- Просійте борошно в миску, додайте цукор, розпушувач і дрібку солі.
- Ретельно перемішайте.
- Додайте охолоджене вершкове масло, порізане кубиками, та перетріть усе руками до стану крихти.
- Додайте яйце й замісіть тісто. Якщо воно погано збирається, додайте 1 столову ложку льодяної води. Розділіть тісто на дві частини: більшу (2/3) загорніть у плівку й покладіть у холодильник на 20 – 30 хвилин, меншу (1/3) — у морозильник на такий самий час.
- Яблука очистьте за бажанням, натріть на крупній тертці.
- Додайте лимонний сік і корицю. Якщо яблука недостатньо солодкі, додайте трохи цукру.
- Розкачайте більшу частину тіста на пергаменті та викладіть у форму для випікання.
- Підрівняйте краї, а зверху викладіть підготовлену начинку з яблук.
- Меншу частину тіста натріть на крупній тертці й рівномірно розподіліть поверх яблук.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусах духовці 30 – 35 хвилин, поки він не стане золотистим.
Це така смакота: чи можливо приготувати неймовірний десерт без духовки.