Салати з кабачків на зиму: рецепти приготування смачної консервації
Ніжний смак і низька калорійність кабачка зробили цей овоч одним з найулюбленіших і найпоширеніших. Вони чудово проходять термообробку та зберігають максимум смаку та корисних речовин. Тому радимо приготувати салати з кабачків на зиму, щоб насолоджуватись цим смаком навіть і люті холоди!
З кабачками готують багато заготовок на зиму, адже такі страви стануть чудовим доповненням до будь-якого гарніру. Пропонуємо вам рецепти салатів, а також аджики з кабачків, які порадують вас взимку.
Читайте також: Салат "Цезар": класичний рецепт приготування популярної страви
Салат з кабачків на зиму "Смакота"
Рецепт салату з кабачків "Смакота" на зиму
Інгредієнти на 5 банок по 0,5:
- кабачки – 1,2 кг;
- помідори – 600 гр;
- морква – 400 гр;
- цибуля – 400 гр;
- перець солодкий – 300 гр;
- олія – 150 мл;
- томатна паста – 100 гр;
- цукор – 50 г;
- сіль – 1 ст.л.;
- оцет яблучний – 2 ст.л.;
- часник – 20 гр;
- петрушка – 3 гілочки;
- перець чорний молотий – 0,5 ч.л.
Рецепт приготування салату з кабачків "Смакота" на зиму:
1. Всі овочі помийте та почистіть. Наріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці, кабачки, перець та помідори наріжте кубиками.
2. У глибоку каструлю вилийте 150 мл олії та нагріваємо. Викладіть нарізану цибулю та протушкуйте 15 хвилин, періодично помішуйте. Після цього викладіть моркву та тушкуйте 10 хвилин. Можете прикрити кришкою, щоб овочі швидше розм’якшилися.
3. Додайте в каструлю нарізаний перець, тушкуйте 10 хвилин. Потім додайте помідори. Якщо у плодів товста шкірка, то її бажано попередньо зняти. Тушкуйте овочі ще 10 хвилин. Додайте приправи – цукор та сіль (не йодовану). Перемішайте салат та додайте томатну пасту, тушкуйте все разом 15 хвилин.
Читайте також: "Ананаси" з кабачків: незвичний рецепт сезонної консервації
4. Після цього викладіть в каструлю нарізаний кабачок. Перемішайте та тушкуйте ще 15 хвилин та періодично помішуйте. Слідкуйте за готовністю кабачків, щоб ви їх не переварили. Додайте розчавлений часник та дрібно нарізану петрушку. Протушкуйте все разом ще 5 хвилин, після цього додайте яблучний оцет, протушкуйте ще 2 хвилини та вимкніть вогонь.
5. Простерилізуйте банки та кришки. Викладіть готовий салат в банки та закатайте кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою та залишіть до повного охолодження. Після цього салат можна переносити в темне та прохолодне місце.
Салат з кабачків по-корейські на зиму
Рецепт салату з кабачків по-корейські на зиму
Інгредієнти:
- кабачки – 2,5 кг;
- морква – 1 кг;
- цибуля – 1/2 кг;
- болгарський перець – 1/2 кг;
- часник – 200 гр;
- олія – 250 мл;
- оцет 9% – 150 мл;
- сіль – 2 ст. л.;
- цукор – 3/4 склянки (200 гр.);
- приправа для моркви по-корейські – 20 гр.
Рецепт приготування салату з кабачків по-корейські на зиму:
1. Всі овочі помийте та почистіть. Моркву натріть на спеціальній тертці для моркви по-корейські. За бажанням, так само можна натерти і кабачки. Або ж наріжте їх кубиками. Болгарський перець наріжте кубиками або тоненькими полосочками, а цибулю – півкільцями.
2. Нарізані овочі викладіть у глибоку миску. Часник пропустіть через прес та додайте до овочів, вилийте оцет, сіль, цукор та приправу для моркви по-корейські. Приправу можна замінити на суміш із меленого червоного перцю та коріандру. Нагрійте олію та додайте гарячою до салату. Добре перемішайте усі овочі, це можна робити навіть руками. Накрийте миску та залиште маринуватися салат на 3 години в холодильнику.
Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації
3. Викладіть салат в банки та поставте в каструлю з теплою водою. Воду доведіть до кипіння та стерилізуйте 15-40 хвилин, в залежності від розміру банок. Кришки простерилізуйте окремо. Закатайте кришками готовий салат, переверніть догори дном, укутайте ковдрою та залиште до повного охолодження.
Аджика з кабачків зиму
Рецепт аджики з кабачків на зиму
Інгредієнти:
- кабачки – 1,5 кг;
- перець болгарський червоний – 0,3 кг;
- морква – 0,3 кг;
- перець червоний гострий – 3 шт .;
- помідори – 1 кг;
- часник – 2 головки;
- сіль – 1,5 ст. л .;
- цукор – 1 ст. л .;
- оцет 9% – 70 мл;
- масло рослинне – 100 мл.
Рецепт приготування аджики з кабачків на зиму:
1. Перед приготуванням аджики приготуйте банки. На момент, коли ви будете в них викладати аджику, банки повинні бути абсолютно сухими та прогрітими. Це можна зробити в духовці, а от кришки варто простерилізувати в кип'яченій воді.
2. Овочі вимийте та почистіть. У кабачків відріжте плодоніжки та наріжте невеликими скибочками. Якщо шкірка дуже тверда, то її краще теж зрізати. Болгарський та гострий перець почистіть, видаліть насіння, наріжте на 4 частини. Помідори так само поріжте на 2-4 частини, залежно від розміру. Моркву наріжте кружальцями. Часник пропустіть через прес або подрібніть в блендері.
Читайте також: Салати на зиму з баклажанів: прості рецепти приготування
3. Всі овочі (крім часнику) пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою. Отриману масу перекладіть у каструлю, додайте сіль, цукор та олію. Доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогню годину. Після цього додайте часник та оцет. Варіть ще 10-15 хвилин.
4. Викладіть аджику у підготовлені банки та закрийте кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою та залиште до повного охолодження.