Шеф-кухар Зіберер - чудовий знавець своєї справи

28 червня 2010, 14:38

Австрійський курорт Ішгль поринає в сутінках, з пагорбів спускаються останні лижники.

Але для справжніх гурманів свято лише починається. У найвишуканішому готелі Ішгля знавець своєї справи Мартін Зіберер починає роботу. Мартін - один з найкращих шеф-кухарів регіону. Він опанував чимало стилів високої кухні, однак не нехтує і традиційними рецептами.

“Безсумнівно, найкраще відвідувачам пропонувати місцеві страви. Часто до нас приїжджають люди з далеких місцин і природно, що вони хочуть скуштувати наших наїдків. Нашу місцевість, регіон, долину - всю атмосферу, - найкраще сприймати через хорошу їжу”, - переконаний Мартін Зіберер.

Іноді на кухні буває дуже гаряче, але кухар запевняє, що любить свою роботу. Попри досить молодий вік - він чудовий знавець своєї справи.

“Найважливіше знайти роботу, яка тебе задовольняє, яку ти справді любиш. Тоді, на мою думку, успіх від вас нікуди не втече”, - додає шеф-кухар.

“Зараз я готуватиму місцеву страву - оленину з брюссельською капустою, ньокі із каштанами. Я називаю її “Кастанайнрьостель. Спершу готуємо оленину, але перед тим підсмажуємо її”, - розповідає Зіберер.

М’ясо Мартін приправляє спеціями та готує його на сильному вогні. Час від часу змащує оленину маслом з тмином та розмарином. Розтоплює трохи масла та кладе на сковорідку брюссельську капусту. Просмаживши її, додає каштани та гриби. Врешті висипає ньокі і продовжує смажити, доки інгредієнти не будуть готові. Тоді нарізає м’ясо і викладає його на тарілку разом з іншими інгредієнтами.

“Думаю, що 50% задоволення від страви відвідувачам приносить її вигляд. Ну принаймні вони отримують перше враження від того, що поклали перед ними на тарілку. Коли відвідувачі бачать страву, то думають "вау, як гарно вона виглядає. Напевно смачна. Це той момент, коли ви отримуєте над ними перемогу”, - зазначив Мартін.

Завдання Мартіна Зіберера завойовувати усіх відвідувачів, які приходять до 4-х ресторанів Трофана Рояль. Жоден зі своїх закладів кухар намагається не обділяти увагою.