Сімейна атмосфера та вишукана їжа – це Ви зможете знайти у ресторані-кіоску

29 січня 2011, 12:51

Їжа і література - таке незвичне поєднання принесло успіх Олів’є та Морісу Детомбам. Аби син мав власний ресторан, батько Моріс просто добудував його до свого газетного кіоску.

”Я продаю газети вже понад 30 років. Коли мій син ще вчився у кулінарній школі, я подумав: було б добре відкрити у моєму магазині ресторан та зробити його сімейною справою”, - каже власник газетного кіоску Моріс Детомб.

Молодому шеф-кухарю ідея з кіоском-рестораном сподобалася. Досвід Олів’є набував у найкращих ресторанах свого рідного Брюсселя.

”Це дуже європейське місто, до того ж культурно різноманітне. На гуртовому ринку у Брюсселі можна купити продукти зі всієї Європи. Тут безліч різноманітних фруктів та овочів”, - каже шеф-кухар Олів'є Детомб.

Свій день Олів’є розпочинає на ринку. Запорукою успіху його страв є свіжі інгредієнти. Вже у 29 років кухар отримав свою першу зірку престижного рейтингу ресторанів “червоний гід Мішелін”.

Зранку, коли люди купують свіжу пресу, батько Олів’є дуже заклопотаний. Однак у цей час голод ще нікого не мучить.

Зараз на кухні Олів’є готує спаржу з омаром та грибами зморшками. Спершу кухар чистить та нарізає кубиками спаржу. Тоді додає трохи вершків.

”Мої рецепти взяті із традиційної французької кухні. Однак, я їх пристосовую до своїх власних смаків”, - каже шеф-кухар Олів'є Детомб.

Тепер кухар дрібно нарізує зморшки, перемішує їх із спаржею і щедро посипає цукром. Омара з обох боків приправляє перцем і смажить впродовж 10 хвилин.

”Їжа повинна мати смак продуктів, з яких її приготували. Спаржа має смакувати як спаржа. Я не поєдную те, що не поєднується”, - каже шеф-кухар.

Спершу кухар виливає бульйон з омара у посудину. Вуаля! Можна подавати. Олів’є любить подавати цю страву із холодним супом зі спаржі. На початках готувати Олів’є вчила його мати. Її шоколадний мус можна знайти у меню ресторану.

У невеличкому ресторані-кіоску місця вистачає лише для 30 відвідувачів. А охочих поласувати стравами Олів’є майже завжди вдвічі більше. Кулінарними навиками кухаря захоплювалися не лише укладачі рейтингу ресторанів "червоний гід Мішелін", але і єврокомісари, бельгійські депутати та інші відомі люди.

Сімейна атмосфера та вишукана їжа - ось дві речі, які зробили газетний кіоск сім’ї Детомбів одним з найкращих ресторанів Брюсселя.