Зберігання бананів у холодильнику або на підвіконні може призвести до їх швидкого псування. Плоди можуть в'янути і гнити, й втрачати виразний цукровий смак. Де ж насправді потрібно зберігати ці фрукти, інформує Ukr.Media.

Читайте також Ці інгредієнти є на кожній кухні: рецепт класичного американського десерту – бананового хліба

Де найкраще зберігати банани?

У дискусії про оптимальне зберігання фруктів експерти рекомендують зберігати банани на кухонному столі за умови дотримання певних умов. Важливо, щоб:

  • температура в приміщенні залишалася стабільною,
  • банани були захищені від прямих сонячних променів, щоб зберегти їхню свіжість і смак;
  • тримався високий рівень вологості. Підвищити його можна, просто розвішавши на батареї мокрі рушники.

Банани треба зберігати на кухонному столі
Банани треба зберігати на кухонному столі / Фото Unsplash

Чому не підходить холодильник чи підвіконня?

При тривалому зберіганні в холодильнику харчові продукти часто втрачають свої смакові якості, й стають ніякими.

А банани, розміщені на підвіконнях у спекотних і сонячних умовах, мають тенденцію до швидкого дозрівання, що часто призводить вже до перезрівання.

Ви знали? Посуд має не менше значення, аніж сама страва. І вчені з'ясували, що роль може відігравати навіть його колір.