У полуниці є лише один недолік – вона швидко псується. Як його усунути і продовжити термін зберігання улюбленої полуниці аж на 2 тижні – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.
Не пропустіть Картоплю навіть не треба терти: рецепт дерунів, з яким робитимете їх значно частіше
Як зберігати полуницю
Полуниця втрачає форму та стає мʼякою після миття або у вологому середовищі. Тому головне при її зберіганні – обмежити доступ ягоди до вологи.
Якщо ви хочете зберегти свіжість ягоди максимально довго, то найкраще зберігати її у скляній банці. Як це правильно зробити:
підготуйте скляну банку з герметичною кришкою — вона повинна бути абсолютно сухою та чистою;
на саме дно банки покладіть шар паперового рушника, щоб він вбирав зайву вологу;
бережно викладіть полуницю шарами, не притискаючи й не трамбуючи ягоди;
зверху накрийте ще одним паперовим рушником для додаткового захисту від вологи;
щільно закрийте банку кришкою та приберіть її в холодильник.
Так полуниця може бути свіжою аж 14 днів. Банка захистить ягоду від вологи та сторонніх запахів, а паперовий рушник вбиратиме конденсат від ягід.
Ситний та вишуканий: як приготувати зефір з полуниці.