Улюблені деруни можна приготувати без натирання картоплі, і для цього вам навіть не потрібна буде сковорідка. Так, запечені деруни можуть здатися чимось новим, однак досвідчені кухарі радять цей спосіб приготування улюбленої страви і запевняють, що через це вона точно не втратить у смаку, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Добрі новини".
Цікаво Сезон відкрито: рецепт білих грибів з картоплею – від самого аромату паморочиться голова
Рецепт запечених дерунів
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– 120 грамів пшеничного борошна;
– 15 грамів дріжджів;
– 2 столові ложки вершків або густої сметани;
– 2 яйця;
– сіль, перець, спеції та зелена цибуля до смаку.
Хотіли б частіше чути слово "смакота" за родинним столом? Головним секретом усіх кулінарних шедеврів є любов та якісні продукти, які можна придбати у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". З ними ваші страви точно будуть неперевершеними.
Приготування:
Зваріть картоплю до м’якості, а потім розімніть її в однорідне пюре без грудочок.
В окремій ємності змішайте вершки (або густу сметану, якщо вершків немає) з дріжджами та яйцями. Збийте все до однорідної консистенції.
Цю суміш влийте до картопляного пюре й поступово додайте просіяне борошно. Посоліть і поперчіть до смаку, також можна використати інші приправи. Добре вимішайте тісто до м’якої, пластичної текстури.
Увімкніть духовку на 200 градусів. Поки вона розігрівається, застеліть деко пергаментним папером. З тіста сформуйте невеликі коржики й викладіть їх на деко.
Запікайте близько 30 хвилин до золотистої скоринки.
Перед подачею прикрасьте готові картопляні оладки подрібненою зеленою цибулею, і не забудьте про сметану!
Смачного!
Закуска з легендою: як редиска доповнить будь-яку страву.