Улюблені деруни можна приготувати без натирання картоплі, і для цього вам навіть не потрібна буде сковорідка. Так, запечені деруни можуть здатися чимось новим, однак досвідчені кухарі радять цей спосіб приготування улюбленої страви і запевняють, що через це вона точно не втратить у смаку, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Добрі новини".

Цікаво Сезон відкрито: рецепт білих грибів з картоплею – від самого аромату паморочиться голова

Рецепт запечених дерунів

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– 120 грамів пшеничного борошна;
– 15 грамів дріжджів;
– 2 столові ложки вершків або густої сметани;
– 2 яйця;
– сіль, перець, спеції та зелена цибуля до смаку.

Хотіли б частіше чути слово "смакота" за родинним столом? Головним секретом усіх кулінарних шедеврів є любов та якісні продукти, які можна придбати у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". З ними ваші страви точно будуть неперевершеними.

Приготування:

  1. Зваріть картоплю до м’якості, а потім розімніть її в однорідне пюре без грудочок.

  2. В окремій ємності змішайте вершки (або густу сметану, якщо вершків немає) з дріжджами та яйцями. Збийте все до однорідної консистенції.

  3. Цю суміш влийте до картопляного пюре й поступово додайте просіяне борошно. Посоліть і поперчіть до смаку, також можна використати інші приправи. Добре вимішайте тісто до м’якої, пластичної текстури.

  4. Увімкніть духовку на 200 градусів. Поки вона розігрівається, застеліть деко пергаментним папером. З тіста сформуйте невеликі коржики й викладіть їх на деко.

  5. Запікайте близько 30 хвилин до золотистої скоринки.

  6. Перед подачею прикрасьте готові картопляні оладки подрібненою зеленою цибулею, і не забудьте про сметану!

Смачного!

Закуска з легендою: як редиска доповнить будь-яку страву.