Цей рецепт ви точно захочете зберегти, адже він – простий і швидкий. Як приготувати домашній плавлений сир розповідає 24 Канал з посиланням на Lady.

Читайте також Хрумка й пікантна закуска без зайвого жиру: готуємо цибулеві чипси із сиром від Ектора

Домашній плавлений сир

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 500 грамів кисломолочного сиру;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка солі;
– 0,5 чайної ложки соди харчової;
– 1 чайна ложка кропу сушеного.

Приготування:

  1. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Коли воно трохи охолоне, додайте яйце і добре перемішайте.
  2. Додайте м'який сир і добре перемішайте. Для того, щоб зробити сирну масу більш однорідною, можна збити все блендером.
  3. У великій каструлі закип'ятіть воду, зверху поставте каструлю з сирною масою і, безперервно помішуючи, плавте сир, поки він не стане однорідним і злегка тягучим.
  4. Тепер зніміть каструлю з сиром із водяної бані та додайте сіль, соду та сушений кріп. Перемішайте і ваш плавлений сир готовий.

Смачного!

Теж приготуйте: смачна закуска з авокадо на бутерброди.