Медове печиво з начинкою точно додасть колориту та затишку вашим сімейним посиденькам. Ви можете створити власними руками те, чого не купиш у магазині. Для цього 24 Канал пропонує звернутися до рецепта порталу Ukr.Media.
Цікаво Ідеальна сімейна вечеря на літо: "човники" з кабачків з оригінальною начинкою
Рецепт медового печива з начинкою
- Час: 25 хвилин
- Порцій: приблизно 20 штук
Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 50 грамів цукру;
– 50 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка меду;
– 220 грамів борошна;
– 3/4 чайної ложки розпушувача;
– дрібка солі;
– горіхи, шоколад або сухофрукти для начинки.
Приготування:
- Змішайте м’яке вершкове масло з медом, цукром, дрібкою солі та яйцем до утворення однорідної суміші. Поступово додайте борошно, попередньо змішане з розпушувачем, і замісіть тісто. Воно має вийти еластичним і не липнути до рук.
- Одразу сформуйте з тіста "ковбаску" і наріжте її на 20 або більше частинок.
- Кожен шматочок тіста сформуйте у видовжену заготовку. Щоб надати печиву привабливої фактури, скористайтесь ложкою для меду або виделкою.
- На край кожної заготовки викладіть половинку волоського горіха і загорніть тісто. За бажанням можна використати й іншу начинку: сушені фрукти, родзинки, шоколад тощо.
- Готові заготовки викладіть на деко, застелене пергаментом, і випікайте приблизно 15 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
- Після охолодження можна посипати печиво цукровою пудрою.
Смачного!
Треба лише сир та цибуля: смачний перекус на всю сімʼю.