Зокрема, радимо скористатися рецептом судді проєкту "МастерШеф" Володимира Ярославського. Цей пиріг сподобається кожному.

Варто спробувати Те, що треба для лінивої суботи: готуємо швидкий сирний десерт з малиною

Дуже сливовий пиріг від Ярославського

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти для тіста:
– 200 – 220 грамів борошна;
– 100 грамів масла 82,5%;
– 85 грамів цукру;
– 5 грамів ванільного цукру;
– 1 маленьке яйце;
– 5 грамів розпушувача;
– 1,1 кілограма слив;
– 30 грамів цукру.
Штрейзель:
– 170 грамів борошна;
– 90 грамів холодного масла;
– 85 грамів цукру;
– кориця, цедра апельсина, кардамон мелений до смаку.

Приготування:

  1. Масло, яйце та цукор для тіста збийте до однорідності. Додайте борошно з розрушувачем, швидко замісіть тісто і покладіть його трішечки охолонути в холодильник.
  2. Зі слив видаліть кісточки і посипте плоди цукром, щоб пустили сік.
  3. Борошно та цукор змішайте, додайте спеції, цедру цитрусових та холодні шматочки масла. Швиденько порубіть масло кондитерським шкребком чи ножами, а потім замісіть до консистенції грудочок.
  4. Перше тісто розкачайте через пергамент, викладіть у форму і сформуйте високий бортик. Викладіть сливи, а на них – посипку.
  5. Запікайте при температурі 175 градусів 45 хвилин, після цього вимкніть духовку і ще потримайте в ній пиріг 10 хвилин.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.