Така фарширована картопля точно потішить ваших близьких. Вона буде ароматною та дуже апетитною.

Варто спробувати Точно, як у ресторані: як просто приготувати котлетки Кордон блю

Печена картопля із сиром і беконом

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 6 великих картоплин;
– 80 грамів натертого напівтвердого сиру;
– 100 грамів копченого бекону;
– 2 стебла зеленої цибулі;
– 1 столова ложка сметани;
– 30 грамів вершкового масла;
– сіль, олія до смаку.

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 220 градусів.
  2. Картоплю добре помийте, проколіть виделкою в кількох місцях, змастіть олією, посоліть та викладіть на деко. Запікайте, поки картопля не буде легко спадати з ножа при глибокому проколюванні.
  3. Тим часом на сухій пательні підрум'яньте порізаний кубиками бекон.
  4. Дістаньте картоплю з духовки й у кожній зверху зробіть великий надріз у формі човника. За допомогою чайної ложки дістаньте стільки м'якоті, скільки можливо, аби картоплина ще утримувала свою форму.
  5. М'якуш картоплі помістіть у глибоку миску й додайте сметану, подрібнену цибулю, масло, сир, сіль до смаку та бекон, разом з жиром, що стік при смаженні. Добре вимішайте.
  6. Наповніть утвореною начинкою картоплини й вставте назад до розігрітої духовки. Запікайте ще 10 – 12 хвилин, поки поверхня начинки гарно не підрум'яниться.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати хрусткі та соковиті "пивні" чебуреки.