Зазвичай голубці з картоплі готують під час посту, але не варто чекати так довго, щоб насолодитися смаком цієї історичної страви. 24 Канал пропонує не відкладати справу у довгий ящик та приготувати голубці з картоплі з порталом "Файні рецепти".

Цікаво Ви забудете про олію та майонез: проста заправка, яка перетворює салати на шедевр

Рецепт голубців з картоплі

  • Час: 1 година 35 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 головка капусти;
– 800 грамів картоплі;
– 2 столові ложки манної крупи;
– 2 яйця;
– 1 столова ложка оцту;
– овочевий бульйон
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. З капустини обережно вирізати качан і розібрати її на окремі листки. У великій каструлі закип’ятити воду з сіллю, додати трохи оцту і відварити капустяне листя протягом п’яти хвилин.

  2. Картоплю натерти на дрібній тертці або подрібнити у кухонному комбайні. Якщо натираєте вручну – злийте надлишок рідини. Якщо використовуєте соковижималку – можна додати трохи соку назад у масу, щоб начинка не була надто сухою.

  3. Додайте до картопляної маси манну крупу, яйця, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте до однорідності.

  4. Підготовлені листки очистити від твердих прожилок біля основи. Викладати начинку на листки і згортати у формі голубців.

  5. Залишки капустяного листя викласти на дно жаростійкого посуду. Голубці щільно укласти зверху, залити овочевим бульйоном (приблизно півсклянки).

  6. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом години.

  7. Подавайте страву зі сметаною або грибним соусом.

Смачного!

Це дуже смачно: дешева закуска за лічені хвилини, яку сім'я з'їдає вмить.