Просто скористайтеся цим простим перевіреним рецептом. Вам точно сподобається!

Буде смачно Свекруха благатиме про рецепт: готуємо круасани з рисового паперу

Карамельний яблучний пиріг

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти для тіста:
– 1 яйце;
– 70 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 50 грамів вершкового масла;
– 100 мілілітрів молока;
– 130 грамів борошна;
– 20 грамів крохмалю;
– 1 чайна ложка розпушувача.
Начинка:
– 2 середні яблука;
– 30 грамів вершкового масла;
– 40 грамів цукру;
– 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Приготування:

  1. У глибокій мисці збийте яйце та обидва види цукру до побіління.
  2. Продовжуючи збивати, введіть розтоплене вершкове масло, а після нього тонкою цівкою влийте молоко.
  3. В окремій мисці змішайте борошно, крохмаль та розпушувач. Додайте сухі інгредієнти до вологих і збийте усе до повного поєднання.
  4. На пательні діаметром 20 сантиметрів розігрійте цукор на середньому вогні. Прогрійте, доки з цукру не утвориться карамель. Додайте вершкове масло й вимішайте до повного поєднання.
  5. Викладіть нарізані скибочками яблука й прогрійте на маленькому вогні, помішуючи, доки яблука дещо не зм'якнуть. Випаруйте майже увесь сік, що пустять яблука.
  6. Далі яблука розрівняйте, аби вони розмістились в один шар й вкривали дно пательні, та посипте корицею.
  7. Зверху викладіть тісто та обережно розрівняйте лопаткою так, щоб воно торкалось боків пательні.
  8. Щільно накрийте пательню кришкою й поставте на найменший вогонь. Смажте пиріг доти, доки його поверхня абсолютно повністю не схопиться. На це піде приблизно 12 – 15 хвилин.
  9. Обережно зніміть кришку, лопаткою відділіть краї пирога від стінок пательні.
  10. Велику тарілку змастіть тонким шаром вершкового масла, накрийте нею пательню і впевненим рухом переверніть пиріг. Далі швидко та обережно зсуньте його назад на пательню тістом донизу.
  11. Смажте ще 2 – 3 хвилини, аби низ трішки підрум'янився.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.