Якщо ви збираєтесь на природу, обовʼязково приготуйте улюблений всіма кебаб. А для того, щоб ви отримали ідеальний результат без зайвих турбот, 24 Канал пропонує скористатися рецептом переможниці "МастерШеф" Валерії Матрохіної, яким вона поділилася у своєму інстаграмі.
Читайте також День хот-дога: 4 найкращі рецепти страв для літнього пікніка
Як приготувати смачний лаваш-кебаб?
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів фаршу з індички;
– 1 цибулина;
– 1 болгарський перець;
– 2 зубчики часнику;
– пучок зелені;
– сіль, спеції та перець до смаку;
– 100 грамів твердого сиру;
– 4 лаваші;
для змащування:
– 30 грамів вершкового масла;
– половинка лайма;
– 1 зубчик часнику;
– перець чилі до смаку.
Приготування:
- Спершу готуємо м’ясну начинку: дрібно шаткуємо цибулю, солодкий перець, гострий перець чилі, часник і зелень. Усе додаємо до м’ясного фаршу.
- Приправляємо суміш сіллю, меленим перцем та улюбленими спеціями. Добре вимішуємо фарш.
- На аркуш лаваша викладаємо фарш і посипаємо натертим сиром. Повторюємо цю дію з іншими лавашами, після чого викладаємо їх один на один.
- Нарізаємо отриманий шар з лавашу середніми смужками. Кожну смужку перевертаємо на бік і щільно притискаємо одна до одної.
- Обережно протикаємо сформовану масу шампурами на певній відстані, після чого розрізаємо на порційні кебаби.
- Обсмажуємо на середньому вогні.
- Тим часом готуємо ароматну масляну заправку: розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнений часник, сік лайма та дрібку меленого чилі.
- Змащуємо кебаби цією сумішшю, коли вони напівготові.
- Смажимо до рум’яної скоринки та повної готовності м’яса.
Смачного!
Її треба вибирати обережно: на що звертати увагу при купівлі дині.


