Якщо ви збираєтесь на природу, обовʼязково приготуйте улюблений всіма кебаб. А для того, щоб ви отримали ідеальний результат без зайвих турбот, 24 Канал пропонує скористатися рецептом переможниці "МастерШеф" Валерії Матрохіної, яким вона поділилася у своєму інстаграмі.

Читайте також День хот-дога: 4 найкращі рецепти страв для літнього пікніка

Як приготувати смачний лаваш-кебаб?

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів фаршу з індички;
– 1 цибулина;
– 1 болгарський перець;
– 2 зубчики часнику;
– пучок зелені;
– сіль, спеції та перець до смаку;
– 100 грамів твердого сиру;
– 4 лаваші;
для змащування:
– 30 грамів вершкового масла;
– половинка лайма;
– 1 зубчик часнику;
– перець чилі до смаку.

Приготування:

  1. Спершу готуємо м’ясну начинку: дрібно шаткуємо цибулю, солодкий перець, гострий перець чилі, часник і зелень. Усе додаємо до м’ясного фаршу.
  2. Приправляємо суміш сіллю, меленим перцем та улюбленими спеціями. Добре вимішуємо фарш.
  3. На аркуш лаваша викладаємо фарш і посипаємо натертим сиром. Повторюємо цю дію з іншими лавашами, після чого викладаємо їх один на один.
  4. Нарізаємо отриманий шар з лавашу середніми смужками. Кожну смужку перевертаємо на бік і щільно притискаємо одна до одної.
  5. Обережно протикаємо сформовану масу шампурами на певній відстані, після чого розрізаємо на порційні кебаби.
  6. Обсмажуємо на середньому вогні.
  7. Тим часом готуємо ароматну масляну заправку: розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнений часник, сік лайма та дрібку меленого чилі.
  8. Змащуємо кебаби цією сумішшю, коли вони напівготові.
  9. Смажимо до рум’яної скоринки та повної готовності м’яса.

Смачного!

Її треба вибирати обережно: на що звертати увагу при купівлі дині.