Хрусткі мариновані кабачки стануть чудовим доповненням до будь-якої трапези. Їх смак такий оригінальний, що часто вже до зимового періоду запаси стають значно меншими. 24 Канал пропонує заготувати особливу закуску за рецептом порталу "На пенсії".
До речі Конкурент борщу: як приготувати капусняк за давнім рецептом
Рецепт маринованих кабачків
- Час: 1 година
- Порцій: 4 банки по 0,5 літра
Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 2 цибулі;
– 1 солодкий перець;
– головка часнику;
– 1 лавровий листок;
маринад:
– 1 літр води;
– 1 столова ложка солі;
– 4 столові ложки цукру;
– 50 мілілітрів оцту;
– 1 чайна ложка чорного горошку;
– 3 горошини духмяного перцю;
– 30 грамів петрушки.
Приготування:
У каструлю наливаємо воду, додаємо всі інгредієнти для маринаду, крім оцту. Добре перемішуємо й ставимо на плиту.
Кабачки ретельно миємо та ріжемо кружальцями товщиною приблизно 1 сантиметр. Цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками, а зубчики часнику просто розділяємо.
Петрушку розриваємо руками на кілька частин.
Щойно маринад закипить, викладаємо в нього підготовлені кабачки, перець, цибулю, часник і зелень. Все добре перемішуємо й злегка притискаємо ложкою, щоб овочі повністю занурилися в рідину.
Накриваємо кришкою й чекаємо повторного закипання. Потім варимо овочі ще 2 хвилини.
Після цього викладаємо овочі шарами в стерильні банки. Зайвий маринад виливаємо назад у каструлю.
Знову доводимо маринад до кипіння, додаємо оцет і даємо йому ще раз закипіти. Знімаємо з вогню й одразу заливаємо банки гарячим маринадом.
Банки щільно закручуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру й залишаємо до повного охолодження за кімнатної температури.
Смачного!
Його точно варто заготувати на зиму: простий рецепт вина зі смородини.


