На відміну від рагу, в яких все тушкується разом, інгредієнти для соте швидко обсмажуються окремо та з'єднуються в кінці, повідомляє Shuba. Обов'язково спробуйте – вам сподобається.

Буде смачно Ви готуватимете яєшню лише так: елементарний рецепт культової шакшуки

Овочеве соте

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кабачок;
– 1 баклажан;
– 1 жовтий болгарський перець;
– 1 червоний болгарський перець;
– 2 томати;
– 2 моркви;
– 2 цибулини;
– 3 зубчики часнику;
– 60 мілілітрів оливкової олії;
– 20 мілілітрів оцту 9%;
– 1 столова ложка цукру;
– зелень, сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Овочі помийте та просушіть. Цибулю, моркву та часник почистьте, у баклажана та кабачка відріжте кінчики, а в перців відріжте плодоніжки та приберіть насіння.
  2. Баклажан та кабачок наріжте кільцями завтовшки близько 1 сантиметр, натріть сіллю і залиште на 10 – 15 хвилин.
  3. Залийте томати окропом на хвилину, після чого очистьте їх від шкірки та розріжте на 6 частин. Перець теж розріжте на 6 частин.
  4. Моркву наріжте брусками 1 на 5 сантиметрів, а цибулю – напівкільцями.
  5. Добре розігрійте пательню, влийте оливкову олію та окремо обсмажте баклажани, кабачки, перці і томати близько 5 – 10 хвилин. Посоліть.
  6. Викладіть овочі на деко і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
  7. Тим часом на пательню знову додайте олію, викладіть цибулю та моркву і швидко обсмажте до золотистості приблизно 5 хвилин. Зменште вогонь до мінімуму, додайте цукор та оцет. Готуйте ще близько 2 хвилин.
  8. Додайте цибулю та моркву до овочів на деко, рівномірно розподіливши зверху. Також покладіть часник.
  9. Накрийте деко фольгою та поставте в духовку на 40 хвилин. Потім зніміть фольгу та готуйте ще 10 хвилин. Перед подачею прикрасьте зеленню і меленим перцем.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати дуже смачний рататуй з кабачків та томатів.