Ці пиріжки не просто повернуть у дитинство, а й стануть рятівниками у ті дні, коли клопотів вистачає і без приготування страв. 24 Канал радить обов'язково зберегти рецепт порталу Ukr.Media та насолодитися смаком, який знайомий кожному з ранніх років.

Цікаво Смакуватиме і точно не зашкодить: як вибрати капусту без нітратів

Рецепт простих пиріжків з картоплею

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 400 грамів картоплі;
– 400 мілілітрів картопляного відвару;
– 2 жовтки;
– по столовій ложці солі та цукру;
– 1 чайна ложка сухих дріжджів або 20 грамів живих;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– 500 грамів борошна.

Приготування:

  1. Відваріть картоплю, але рідину не зливайте. Зробіть пюре, додайте частину теплого відвару. Всипте дріжджі, трохи цукру, сіль і жовтки.
  2. Поступово додаючи просіяне борошно, замісіть м’яке, вологе тісто – не пересушуйте його борошном. Воно має бути еластичним і "живим".
  3. Змастіть руки олією, трохи обімніть тісто, накрийте і залиште підходити на 30 – 40 хвилин.
  4. Коли тісто підійде, викладіть його на стіл, злегка припилений борошном, вимісіть і поділіть на частини для пиріжків.
  5. У сковороді добре розігрійте олію, викладіть пиріжки в один шар і поливайте гарячою олією зверху.
  6. Обсмажте до рум’яної скоринки з обох боків. Готові пиріжки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок жиру.

Смачного!

Щоб була найсолодша: підказки, які допоможуть вибрати полуницю.