Найчастіше в цей період полуниця імпортна, тож необхідно ретельно приглядатися до ягоди. Як це зробити та обирати найсолодшу полуницю – розповість 24 Канал.
Читайте також Приголомшливі ласощі з самої вівсянки: ці кекси можна подавати у кав'ярнях
Як вибирати стиглу та солодку полуницю
Щоб обрати справді смачну полуницю, варто уважно придивитися до її зовнішнього вигляду та аромату. Стигла ягода має бути щільною, рівномірно насиченого червоного кольору – без білих або зелених ділянок.
Улюблена ягода / Фото Freepik
Якщо присутні світлі плями, це ознака того, що ягода ще недозріла. Така полуниця часто має водянисту консистенцію та кислуватий смак.
Особливо обережно слід ставитися до надто великих ягід – іноді їхній розмір досягається завдяки стимуляторам росту, і в результаті вони втрачають свій характерний аромат і смак. Справжня якісна полуниця завжди пахне яскраво та солодко. Якщо запаху майже немає, ймовірно, ягоди були зібрані зарано або мають низьку якість.
Його робили ще наші бабусі: рецепт неймовірного печива на сметані.