Бузина століттями була вкрай популярною рослиною. Однак її використовували не лише з лікувальною метою – вона чудово проявила себе і в кулінарії. 24 Канал пропонує скуштувати смак літа та історії за рецептом порталу Shuba.
Буде цікаво Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами
Рецепт квасу з бузини
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 10 літрів
Інгредієнти:
– 10 літрів води;
– 15 квіток бузини;
– 1 кілограм цукру;
– 10 грамів лимонної кислоти.
Приготування:
- Акуратно обірвіть або обріжте суцвіття (не мийте, щоб зберегти природні дріжджі) та помістіть у велику ємність.
- Додайте лимонну кислоту й цукор. Залийте все холодною, очищеною, але не кип’яченою водою. Добре перемішайте.
- Накрийте марлею та залиште настоюватися в теплому місці на п’ять днів.
- Після цього процідіть напій, розлийте у пляшки, наповнюючи їх приблизно на три чверті.
- Герметично закупорте та перенесіть у прохолодне, темне місце для зберігання.
Смачного!
Напій літа: простий рецепт лимонаду з полуниці.


