Бузина століттями була вкрай популярною рослиною. Однак її використовували не лише з лікувальною метою – вона чудово проявила себе і в кулінарії. 24 Канал пропонує скуштувати смак літа та історії за рецептом порталу Shuba.

Буде цікаво Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами

Рецепт квасу з бузини

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 10 літрів

Інгредієнти:
– 10 літрів води;
– 15 квіток бузини;
– 1 кілограм цукру;
– 10 грамів лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Акуратно обірвіть або обріжте суцвіття (не мийте, щоб зберегти природні дріжджі) та помістіть у велику ємність.
  2. Додайте лимонну кислоту й цукор. Залийте все холодною, очищеною, але не кип’яченою водою. Добре перемішайте.
  3. Накрийте марлею та залиште настоюватися в теплому місці на п’ять днів.
  4. Після цього процідіть напій, розлийте у пляшки, наповнюючи їх приблизно на три чверті.
  5. Герметично закупорте та перенесіть у прохолодне, темне місце для зберігання.

Смачного!

Напій літа: простий рецепт лимонаду з полуниці.