Так цю страву готують лише на Прикарпатті, і рецепт залишається незмінним впродовж віків. 24 Канал радить обовʼязково скуштувати цю варіацію улюбленого борщу, скориставшись рецептом порталу Shuba.
Цікаво В цій страві – винахідливість українських господинь: як смачно приготувати часникові стрілки
Рецепт "залізного" борщу
- Час: 1 година 40 хвилин
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 4 літри молока;
– 500 мілілітрів сметани;
– 300 грамів вареної картоплі;
– 300 грамів картоплі;
– 2 столові ложки крохмалю;
– сіль та перець до смаку;
– 5 горошин чорного перцю;
– 2 горошини духмяного перцю;
– 2 лаврових листки;
– 1 столова ложка сушеного чебрецю.
Приготування:
- Почистіть картоплю та промийте під проточною водою. Половину бульби зваріть у підсоленій воді до м’якості.
- Іншу частину натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою м’ясорубки чи блендера. Отриману масу відтисніть через марлю або металеве сито, щоб позбутися зайвої рідини.
- Зварену картоплю також подрібніть, можете розтовкти вручну або скористатися блендером чи м’ясорубкою.
- З’єднайте сиру й варену картоплю, посоліть, поперчіть і добре вимішайте.
- Сформуйте з маси невеликі кульки, розміром приблизно як волоський горіх, і обкачайте їх у картопляному крохмалі.
- У каструлі або казані доведіть до кипіння молоко, додайте сметану та ретельно перемішайте.
- Коли суміш знову закипить, обережно опустіть у неї картопляні галушки. Варіть, періодично помішуючи, щоб уникнути прилипання до дна.
- Після цього посоліть юшку, додайте лавровий лист, чорний перець (мелений і горошком), духмяний перець і трохи сухого чебрецю.
- У юшці багато крохмалю, тому після охолодження вона стане схожою на кисіль, можна регулювати консистенцію молоком.
Смачного!
Навіть не треба терти картоплю: найпростіший рецепт улюблених дерунів.