Цього року на столі варто поєднувати простоту, природність та елегантність. Меню має бути легким, збалансованим і водночас яскравим та естетично оформленим. Тому обов’язково приготуйте зелений торт, радить 24 Канал із посиланням на Smaker.

Цікаво Точно такий, як у дитинстві: перевірений часом рецепт крабового салату

Зелений чайний торт

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 3 яйця;
– 180 грамів цукру;
– 250 мілілітрів жирного кефіру;
– 100 мілілітрів олії;
– 230 грамів пшеничного борошна;
– 2 столові ложки порошку матча;
– 1 чайна ложка соди;
– 1 чайна ложка розпушувача.
Крем:
– 250 грамів сиру маскарпоне;
– 200 мілілітрів жирних вершків (36%);
– 200 грамів білого шоколаду;
– сік 1 лимона;
– цукрова пудра – до смаку.

Приготування:

  1. Підготуйте форму діаметром приблизно 24 сантиметри.
  2. Змастіть її маслом і посипте борошном або сухарями. Розігрійте духовку до 175 градусів.
  3. Збийте яйця з цукром до пишної маси на високій швидкості міксера.
  4. Продовжуючи перемішувати, повільно влийте олію, а потім додайте кефір.
  5. Зменште швидкість міксера та поступово додайте всі сухі інгредієнти. Перемішайте, поки тісто не стане однорідним.
  6. Вилийте його у форму й поставте в духовку приблизно на 40 хвилин, поки паличка, вставлена в центр, не залишиться сухою. Після охолодження розріжте торт матча на три шари.
  7. Розтопіть шоколад на водяній бані.
  8. Злегка остиглий, але ще рідкий шоколад змішайте з сиром маскарпоне. Охолоджені вершки збийте до міцної піни.
  9. Акуратно з’єднайте їх із сиром маскарпоне, перемішуючи лопаткою, і додайте лимонний сік та, за бажанням, цукрову пудру. Покрийте торт кремом і прикрасьте його.
  10. Поставте торт у холодильник на 2 – 3 години. Подавайте матча-торт із фруктами.

Такі знання стануть у пригоді: як швидко вивести бульбашки з шампанського.