Келих шампанського неодмінно супроводжує нас під час теплих святкувань. Однак газованість напою до вподоби далеко не всім. 24 Канал розповідає, як "налаштувати" напій під свій смак.
Читайте також Чудова ідея для Нового року: рецепт улюбленої страви Зеленського
Як вивести бульбашки з шампанського
Бульбашки – один з головних атрибутів шампанського, тож навіщо їх позбуватися? На це є кілька причин. Наприклад, не всім подобається сильна газованість в напоях. Ще хтось таким чином намагається зменшити вплив алкоголю.
Улюблений святковий напій / Фото Pixabay
Навіть дегустатори інколи "прибирають" бульбашки з шампанського, щоб краще відчути букет напою. Тож як найкраще це зробити?
Все, що нам знадобиться – чайна ложечка. Потрібно злегка збовтати напій, а потім повільними, але впевненими круговими рухами покрутити бокал. Таким чином з напою одразу вийде багато газу, але це не вплине на його смак та аромат.
Його завжди розхвалюють: старовинний рецепт медівника.