Взимку – це знахідка, адже його часто використовують саме у сезон застуд. Тож, як приготувати домашній сироп з бузини розповідає 24 Канал з посиланням на Compo.

До теми Будете робити щоліта: оригінальний рецепт шампанського з бузини

Сироп з бузини

  • Час: 25 хвилин (3 дні настоювання)
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– приблизно 20 китиць бузини (без стебел);
– 500 грамів органічних лимонів;
– 10 – 20 грамів лимонної кислоти;
– 1 літр води;
– 1 кілограм цукру.

Приготування:

  1. Ретельно промийте квіти бузини. Закип'ятіть у великій каструлі воду та розчиніть у ній цукор, а потім додайте лимонну кислоту.
  2. Вимийте лимони у гарячій воді та наріжте їх скибочками. Потім додайте нарізані лимони та китиці бузини в цукровий сироп.
  3. Накрийте суміш і дайте їй настоятися протягом 3 днів, періодично помішуючи.
  4. Процідіть суміш через дрібне сито, потім ще раз доведіть сироп до кипіння і розлийте гарячим у простерилізовані пляшки.
  5. Закриті пляшки можете зберігати у прохолодному темному місці до одного року.

Готово!

Сподобався рецепт? Тоді зробіть й іспанський коктейль "Сангрія".