Хрусткий лаваш з начинкою з яєць та сиру – це той випадок, коли слинки потечуть у всіх. Це ідеальна опція для сніданку, яка не вимагає нічого, окрім найпростіших інгредієнтів, розповідає 24 Канал з посиланням на портал food.net.ua.
Читайте також Колись він був популярніший за морозиво: десерт, який підкорює дорослих та дітей
Рецепт сніданку з лаваша, яєць та сиру
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 150 грамів лаваша;
– 4 яйця;
– пів болгарського перцю;
– 3 гілочки кропу;
– 3 гілочки кінзи;
– 3 гілочки петрушки;
– 1 столова ложка олії;
– сіль та перець до смаку.
Збираєтесь оновити речі для побуту та поповнити запаси продуктів? Широкий вибір, якісні товари та низькі ціни – це про покупки у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". Тут в одному місці зібрано все, що може знадобитись для найрізноманітніших страв. Окрім цього, закупити інгредієнти можна зі знижкою, адже "ВЕЛМАРТ" – "Велетень низьких цін".
Приготування:
- Нарізаємо болгарський перець невеликими кубиками. Сир натираємо на великій тертці. Зелень ретельно промиваємо, обсушуємо й дрібно подрібнюємо ножем. За бажанням додаємо трохи зеленої цибулі.
- З лаваша вирізаємо два круги: один має відповідати діаметру сковорідки, інший – бути трохи більшим. Робимо це лише після підготовки овочів і зелені, щоб лаваш не встиг підсохнути.
- Сковорідку змащуємо олією, викладаємо більший круг лаваша так, щоб утворилися бортики. По черзі вбиваємо яйця прямо на лаваш, намагаючись залишити жовтки цілими. Солимо та перчимо.
- Присипаємо більшу частину тертого сиру, потім додаємо подрібнену зелень і болгарський перець, залишаючи трохи для прикрашання верху.
- Накриваємо меншим шматком лаваша, притискаючи краї до нижнього шару. Ставимо сковорідку на середній вогонь, накриваємо кришкою й готуємо близько 5 хвилин.
- Акуратно перевертаємо на інший бік. Посипаємо залишками сиру, знімаємо з вогню й залишаємо на кілька хвилин під кришкою, щоб сир остаточно розтанув.
- Готову страву викладаємо на тарілку, посипаємо рештою зелені та перцю.
Смачного!
Аромат буде на весь район: смачний рецепт молодої картоплі.