Готується просто, смакує як домашня страва, яку не соромно поставити на святковий стіл. Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на шефа Ектора Хіменеса-Браво.

Читайте також На сніданок або перекус: ситні гарячі сендвічі з яйцем, які змінять уявлення про канапки

Пиріг з шинкою і грибами від Ектора

  • Час: 1 година
  • Порції: 8

Інгредієнти:
– 500 грамів листкового тіста дріжджового;
– 200 грамів шинки;
– 1 цибуля жовта ріпчаста;
– 250 грамів печериць;
– 20 мілілітрів олії;
– 100 мілілітрів вершків 20%;
– 150 грамів сиру;
– сіль, перець чорний – на смак;
– 1 жовток;
– 20 грамів кунжуту білого.

Приготування:

  1. Цибулю очистьте і наріжте кубиками. Гриби поріжте невеликими шматочками. Обсмажте цибулю з грибами до золотистого кольору.
  2. Шинку наріжте невеликими кубиками. Додайте до неї обсмажені гриби, сіль, перець, вершки та натертий сир. Перемішайте.
  3. На посипаній борошном поверхні розкачайте один лист тіста і присипте зверху борошном.
  4. Викладіть начинку на тісто. Зверху накрийте другим листом тіста. Змастіть жовтком і посипте кунжутом.
  5. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 – 40 хвилин до рум'яної скоринки.

Готово!

Теж смакуватиме: кабачкові мафіни з шинкою і сиром.