Борщ вийде наваристим та дуже ароматним. Він точно сподобається всім вашим близьким.

Буде смачно Улюблена страва козаків: готуємо куліш зі шкварками за автентичним рецептом

Рецепт буковинського борщу

  • Час: 1 година 35 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм яловичини;
– 250 грамів буряку;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– 300 грамів картоплі;
– 200 грамів томатів;
– 20 грамів цукру;
– 40 грамів смальцю;
– 3 зубчики часнику;
– 1 лавровий лист;
– 30 грамів борошна;
– сіль, перець, петрушка до смаку.

Приготування:

  1. Яловичину помийте, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, посоліть і варіть годину.
  2. Тим часом помийте, почистьте та наріжте соломкою буряки. Покладіть на пательню, додайте бульйон і тушкуйте 10 – 15 хвилин.
  3. Моркву і цибулю почистьте, наріжте дрібним кубиком і додайте до буряка разом зі смальцем та томатом. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
  4. Картоплю почистьте, помийте, наріжте кубиками й покладіть у бульйон.
  5. Варіть 15 хвилин, після чого додайте томатну засмажку, борошно, лавровий лист, цукор, сіль і перець. Перемішайте і прокип'ятіть.
  6. Додайте подрібнену петрушку, розтовчений часник і вимкніть вогонь. Подавайте буковинський борщ зі сметаною.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну печінку зі сливами.