Холодник – це один з варіантів улюбленого борщу, але його подають охолодженим. Він прийшов до нас з литовської кухні, але і в українській традиції цей суп набув великої популярності, розповідає 24 Канал з посиланням на "Апостроф".

Читайте також Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами

Рецепт холодника

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 350 грамів відварених буряків;
– 1 літр кефіру;
– 250 мілілітрів холодної води;
– 350 грамів свіжих огірків;
– 30 грамів кропу;
– 30 грамів зеленої цибулі;
– 2 – 3 часточки часнику;
– сіль до смаку;
– чорний перець до смаку;
– 2 – 3 варених яєць.

Приготування:

  1. Буряк добре промийте, потім відваріть упродовж 1 – 1,5 години або запечіть у духовці, загорнувши кожен коренеплід у фольгу. Запікання триває 30 – 40 хвилин при температурі 200 градусів.
  2. Коли буряк охолоне, очистьте його й натріть на середній або дрібній тертці.
  3. Яйця зваріть круто — це займає приблизно 10 хвилин після закипання води. Остудіть, почистіть і наріжте на кубики середнього розміру.
  4. У велику миску викладіть тертий буряк, додайте воду, кефір та подрібнені яйця.
  5. Посоліть і поперчіть до смаку, додайте подрібнений часник і добре все перемішайте.
  6. Зелень (кріп, петрушку або зелену цибулю) промийте, обсушіть паперовим рушником і подрібніть. Додайте до основної суміші.
  7. Огірки також промийте, за бажанням зніміть шкірку, наріжте кубиками або натріть на тертці, після чого додайте до інших інгредієнтів.
  8. Готову страву поставте в холодильник приблизно на годину. Подавайте охолодженою.

Смачного!

Кращі за оладки: млинці без дріжджів за 15 хвилин.