Цей класичний рецепт тертого пирога точно повинен бути у записнику кожної господині. Він пасує не лише для домашнього чаювання, а й для частування улюблених гостей, розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН. Адже терті пироги прикрасять будь-яке застілля.
Цікаво Українці їх також обожнюють: улюблені страви новообраного канцлера Німеччини
Рецепт ніжного тертого пирога з варенням
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 8
Інгредієнти на тертий пиріг:
– 200 грамів маргарину або вершкового масла;
– 2 яйця;
– 1 столова ложка цукру;
– 2 столові ложки борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– будь-яке густе варення.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. В окремій мисці змішайте м'яке масло, яйця та цукор до однорідної маси. Поступово додайте борошно та розпушувач, поки не утвориться кулька тіста на тертий пиріг. Розділіть її навпіл, одну частину покладіть у морозилку.
- Одну половину тіста викладіть на деко, формуючи прямокутник. Розподіліть варення зверху, а підморожене тісто натріть на тертці і розподіліть по варенню.
- Випікайте до золотистого кольору, приблизно 30 хвилин, залежно від вашої духовки та розташування дека.
- Рецепт тертого пирога передбачає, що треба дати випічці охолонути, після чого наріжте на порційні квадратики.
Смачного!
Найкращий вибір для вчорашньої картоплі: страва, від якої всі в захваті.