Цей класичний рецепт тертого пирога точно повинен бути у записнику кожної господині. Він пасує не лише для домашнього чаювання, а й для частування улюблених гостей, розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН. Адже терті пироги прикрасять будь-яке застілля.

Цікаво Українці їх також обожнюють: улюблені страви новообраного канцлера Німеччини

Рецепт ніжного тертого пирога з варенням

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти на тертий пиріг:
– 200 грамів маргарину або вершкового масла;
– 2 яйця;
– 1 столова ложка цукру;
– 2 столові ложки борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– будь-яке густе варення.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. В окремій мисці змішайте м'яке масло, яйця та цукор до однорідної маси. Поступово додайте борошно та розпушувач, поки не утвориться кулька тіста на тертий пиріг. Розділіть її навпіл, одну частину покладіть у морозилку.
  2. Одну половину тіста викладіть на деко, формуючи прямокутник. Розподіліть варення зверху, а підморожене тісто натріть на тертці і розподіліть по варенню.
  3. Випікайте до золотистого кольору, приблизно 30 хвилин, залежно від вашої духовки та розташування дека.
  4. Рецепт тертого пирога передбачає, що треба дати випічці охолонути, після чого наріжте на порційні квадратики.

Смачного!

Найкращий вибір для вчорашньої картоплі: страва, від якої всі в захваті.