Літо – це не лише час улюблених смаколиків, а й можливість заготувати їх запаси на цілий рік. Варення з черешні – це та консервація, яка повинна бути на полиці в кожному домі, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Флоріум".
Цікаво Не все те коньяк, що так називається: як відрізнити оригінал від підробки
Рецепт варення з черешні
- Час: 24 години
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 кілограм черешні;
– 1 кілограм цукру;
– 200 мілілітрів води.
Приготування:
- Перш за все підготуйте чисту та суху каструлю для приготування консервації. У неї насипте цукор і залийте водою.
- Черешню ретельно промийте, видаліть кісточки за допомогою палички або спеціального інструмента.
- Поставте каструлю на вогонь і зваріть сироп, довівши воду з цукром до кипіння, поки цукор повністю не розчиниться.
- Після цього обережно всипте в сироп підготовлену черешню.
- Коли варення закипить, одразу зніміть його з плити та залиште настоюватися при кімнатній температурі на 12 годин.
- Після настоювання повторно доведіть варення до кипіння і знову остудіть.
- Повторіть цей процес 3 – 5 разів, поки не досягнете бажаної густоти.
- Готове варення розлийте по стерилізованих банках, щільно закрутіть кришками.
- Поставте банки догори дном, укрийте рушником і дайте повністю охолонути.
- Зберігайте варення в темному прохолодному місці.
Смачного!
Особливий делікатес: як зробити смачний шашлик з печінки.


