Варення зі смородини стане ідеальним доповненням до булочок, налисників та інших смаколиків. Воно вражає не лише довершеним смаком, а й ароматом, який негайно збере за столом всіх рідних, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ania gotuje.
Цікаво Неймовірна смакота: готуємо на сніданок багаторівневий гарячий сендвіч
Рецепт варення зі смородини
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм смородини;
– 1 кілограм цукру;
– пів склянки води.
Приготування:
- Смородину переберіть, приберіть зайве сміття та обірвіть плодоніжки. Потім добре промийте ягоди під струменем холодної води.
- Перекладіть чисту смородину в каструлю з товстим дном. Додайте до неї цукор і налийте воду.
- Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму й варіть приблизно 30 хвилин, час від часу помішуйте
- Гаряче варення розлийте у попередньо стерилізовані банки та герметично закрутіть кришками.
- Банки переверніть вверх дном і дайте їм повністю охолонути.
- Зберігайте смородинове варення в темному й прохолодному місці.
Смачного!
Найкращий дует: десерт з полуниці та банана без випікання.


