Квашена капуста – універсальна страва, вона також є незамінним компонентом для капусняку чи навіть різдвяного столу. Смачно 24 ділиться класичним рецептом її приготування та пояснює, чи варто мити капусту перед тим, як починати квасити.
Не пропустіть Яку консервацію слід не забути зробити у жовтні: рецепти закруток на зиму
Чи варто мити капусту
Мити капусту перед початком роботи не рекомендується. Її листя містять бактерії, які запускають процес бродіння, тому змивати їх не потрібно. Просто видаліть зовнішні зелені листочки – і цього буде достатньо.
Квашена капуста
- Час: 1 година
- Порцій: 10
Інгредієнти:
– 10 кілограмів нашаткованої капусти;
– 10 морквин;
– 10 цибулин;
– насіння кропу – до смаку;
– насіння кмину – до смаку;
– приблизно 250 – 300 грамів солі.
Приготування:
- Моркву слід очистити, натерти на крупній тертці, цибулю нарізати соломкою.
- Приготуйте бочку (або іншу ємкість) для квашення капусти та викладіть туди капусту, трохи моркви та цибулі, посипте сіллю, кілька зерен кмину і кропу, все щільно притисніть в бочку.
- З капусти почне виділятися вода, вона має покривати всю поверхню ємкості.
- Зверху покладіть марлю та поставте щось важке.
- Залишіть при кімнатній температурі на 1 тиждень та не забувайте "протикати" дерев'яною шпажкою.
- Після тижня часу розкладіть у банки та помістіть у прохолодне місце.
Це така смачна закрутка: як приготувати гарбуз на зиму.