Приготування історичних українських страв дозволяє не лише урізноманітнити буденність, а й зробити свій внесок у збереження нашої багатої культури. Тим паче, що навіть через сотні років ці страви здатні так само вражати своїм смаком.

Читайте також Їх завжди з'їдають за раз: маринуємо помідори за один день

Рецепт "баби-шарпанини"

Час: 50 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм судака;
– 1 склянка борошна;
– 2,5 столової ложки рослинної олії;
– 2 штуки цибулі;
– половинка моркви;
– половинка кореня петрушки;
– 0,5 склянки рибного бульйону;
– чорний і запашний перець, лавровий лист, сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Почистіть рибу, ретельно промийте та наріжте її на шматочки.
  2. У каструлю викладіть рибу, корінь петрушки, цибулю, моркву, лавровий лист і перець, залийте водою. Варіть на середньому вогні приблизно 30 хвилин.
  3. Цибулю обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
  4. Для тіста змішайте борошно зі смаженою цибулею і рибним бульйоном, у якому готувалася риба. Консистенція тіста повинна бути як у рідкої сметани.
  5. Варену рибу розділіть на невеликі шматочки і викладіть у змащену олією форму.
  6. Залийте рибу приготованим тістом і випікайте у духовці 40 – 45 хвилин при температурі 180°C.

Смачного!

Він зведе ваших гостей з розуму: готуємо домашній яблучний зефір.