Креветки зазвичай продаються у замороженому вигляді, і для приготування їх не потрібно попередньо розморожувати. Готуємо окріп – і справу вже майже зроблено, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Whats in the pan.
Не пропустіть Шашлик буде неповторним: маринуємо соковите м'ясо за рецептом Пави
Рецепт креветок
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів креветок:
– 1 літр води;
– 1 столова ложка солі.
Приготування:
- Промийте креветки під прохолодною проточною водою, потім акуратно зніміть з них панцир і видаліть кишкову жилку.
- Закип’ятіть велику каструлю води. Додайте сіль, добре перемішайте, щоб вона повністю розчинилася.
- Коли вода почне бурхливо кипіти, опустіть у неї підготовлені креветки.
- Варіть їх кілька хвилин, поки морепродукти не набудуть характерного рожевого кольору та щільної текстури.
- Одразу після варіння відкиньте креветки на друшляк і промийте під холодною водою, або ж швидко охолодіть у мисці з льодом, щоб зупинити процес приготування.
- Тепер креветки готові до подачі – вони чудово смакують з улюбленими соусами та напоями.
Смачного!
Запас на цілий рік: як смачно закрутити кабачки.


